Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2008

Airbus A380

Sahabat pasti tahu dong apa itu Airbus A380?  Airbus A380 merupakan pesawat terbang penumpang terbesar saat ini yang ada di dunia. Gue pengen sharing sedikit nih mengenai Airbus A380.Airbus A380 dibuat oleh Airbus S.A.S (France) merupakan pesawat double decker, dengan 4 mesin airliner hingga bisa menerbangkan 800 orang penumpang dalam format density yang tinggi atau 555 orang dengan typical konfigurasi kelas tiga. Penerbangan pertama untuk  dimulai Maret 2005 dengan delivery dimulai 2006.

A380  diresmikan pertama dengan perayaan atau pesta yang mewah di Toulouse, France pada 18 January 2005. Dengan Manufacturer’s serial number (MSN) 001 dengan registrasi F-WWOW.

In a first step, the front and rear sections of the fuselage are loaded on an Airbus RORO ship, Ville de Bordeaux, in Hamburg, northern Germany, whence they are shipped to the United Kingdom. There the huge wings, which are manufactured at Filton in Bristol and Broughton in north Wales, are transported by barge to Mostyn docks, where the ship adds them to its cargo. In Saint-Nazaire, western France, the ship trades the fuselage sections from Hamburg for larger, assembled sections, some of which include the nose. The ship unloads in Bordeaux. Afterwards, the ship picks up the belly and tail sections in Cadiz, southern Spain, and delivers them to Bordeaux.From there, the A380 parts are transported by barge to Langon, and by road to Toulouse, where the A380s are assembled before being flown to Hamburg to be furnished and painted.

Pegen tahu pabrik pembuatan AIRBUS A380? Lihat aja videonya dibawah ini.

 [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/LbEiHGZtCFA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 

 Sumber informasi lainnya bisa di cek di http://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380

Read Full Post »

Packaging ValleyHai blogger… ketemu lagi nih. Apakabar semuanya? Semoga sehat selalu. Kita ngomongin apa yang enak ya? Oya… Gue pengen sedikit sharing mengenai perkembangan dunia engineering di Jerman yang merambah dunia industri sejak 50 atau 60 tahun yang lalu. Sebut saja Siemens, Boeing, Festo, Manferrostaal, ini salah satu perusahaan raksasa asal Jerman.. Dan pasti sahabat tahu perusahaan besar lainnya.

Sekarang kita sebut saja Packaging Valley Di Jerman. Tempat ini merupakan area industri yang di dalamnya terdiri dari banyak perusahaaan. Perusahaan didalamnya itu khusus menangan masalah sistem pengemasan (Packaging). Dari mulai buat makanan, minuman, obat-obatan, kimia dan lain sebagai.

Tanpa kita sadari salah satu produk makanan di super market yang biasa kita beli, mesinnya berasal dari sana. Semakin hari, bentuk kemasan makanan atau minuman yang ada di supermarket semakin berkembang seiring dengan berkembangnya mesin-mesin packaging tersebut.

Nah untuk tahu lebih jauh tentang Packaging Valley ini mendingan kita kunjungin deh situsnya. Klik DISINI!

Dengan mengetahui situs tersebut, semoga kita mengerti bahwa masih banyak sekali ketinggal dan kekurangan kita sebagai anak bangsa. Dunia engineering memang tak bisa dilepaskan dari semua sisi kehidupan kita. Mau nyangkul di sawah juga dah pake mesin. Ya… semoga bermanfaat deh cerita ini….

Read Full Post »

Hai blogger. Hari ini cuaca mendung di Jakarta. Mungkin sore atau malam ini turun hujan kembali. Ketimbang bengong mendingan kita baca buku. Dengan membaca kita jadi banyak tahu segala sesuatu yang kita inginkan. Ehm… gue sekarang pengen baca buku komputer nih. Tapi gak punya bukunya. Gimana Dapetin buku komputer di internet? Itulah pertanyaan ada. Banyak cara dapetin buku  di internet.

Wooww… disini lebih dari 1500 judul buku yang bisa di download.Jika tertarik Klik Disini! 

Cara lain untuk cari buku pake Google Book Search.

1. Kita kunjungin aja situs http://books.google.co.id/ seperti terlihat capture di bawah ini. trus klik deh Buku di bagian atas halaman google.

docsgoogle_resize.jpg

2. Terus ketik deh buku yang saya inginkan tadi, dengan kata kunci “Komputer”  maka secara cepat google nunjukin buku-buku komputer tersebut.

sampel-docsgoogle_resize.jpg

Nah, bagi sahabat blogger jika ingin mencari buku yang praktis bisa gunakan cara-cara ini.

Selain itu banyak situs-situs yang menyediakan buku gratis. Sangat cocok bagi sahabat yang seneng baca, atau yang lagi nyusun tugas akhir / skripsi. Jadi banyak menolong cara ini.

Jika anda ingin belajar engineering bisa deh kunjungi situs saya yang lain di http://belajarplc.co.nr

Selamat Mencoba.

Read Full Post »

Authoritative strategies for implementing project management Senior managers at world-class corporations open their office doors to discuss case studies that demonstrate their thought processes and actual strategies that helped them lead their companies to excellence in project management in less than six years! Following the Project Management Institute’s Body of Knowledge (PMBOK ® ), industry leaders address: Project risk management Project portfolio management The Project Office Project management multinational cultures Integrated project teams and virtual project teams

Rincian lebih lanjut

Advanced Project Management: Best Practices on Implementation
Oleh Harold Kerzner
Diterbitkan oleh John Wiley and Sons, 2004
ISBN 0471472840, 9780471472841
847 halaman

BACA? KLIK DISINI!

Read Full Post »

This is the introduction to PLCs for which baffled students, technicians and managers have been waiting. In this straightforward, easy-to-read guide, Bill Bolton has kept the jargon to a minimum, considered all the programming methods in the standard IEC 1131-3 – in particular ladder programming, and presented the subject in a way that is not device specific to ensure maximum applicability to courses in electronics and control systems.

Now in its fourth edition, this best-selling text has been expanded with increased coverage of industrial systems and PLCs and more consideration has been given to IEC 1131-3 and all the programming methods in the standard. The new edition brings the book fully up to date with the current developments in PLCs, describing new and important applications such as PLC use in communications (e.g. Ethernet an extremely popular system), and safety in particular proprietary emergency stop relays (now appearing in practically every PLC based system).

The coverage of commonly used PLCs has been increased, including the ever popular Allen Bradley PLCs, making this book an essential source of information both for professionals wishing to update their knowledge, as well as students who require a straight forward introduction to this area of control engineering.

Having read this book, readers will be able to:
* Identify the main design characteristics and internal architecture of PLCs
* Describe and identify the characteristics of commonly used input and output devices
* Explain the processing of inputs and outputs of PLCs
* Describe communication links involved with control systems
* Develop ladder programs for the logic functions AND, OR, NOT, NAND, NOT and XOR
* Develop functional block, instruction list, structured text and sequential function chart programs
* Develop programs using internal relays, timers, counters, shift registers, sequencers and data handling
* Identify safety issues with PLC systems
* Identify methods used for fault diagnosis, testing and debugging programs

Fully matched to the requirements of BTEC Higher Nationals, students are able to check their learning and understanding as they work through the text using the Problems section at the end of each chapter. Complete answers are provided in the back of the book.

* Thoroughly practical introduction to PLC use and application – not device specific, ensuring relevance to a wide range of courses
* New edition expanded with increased coverage of IEC 1131-3, industrial control scenarios and communications – an important aspect of PLC use
* Problems included at the end of each chapter, with a complete set of answers given at the back of the book

Rincian lebih lanjut

Programmable Logic Controllers: an introduction
Oleh W. Bolton
Diterbitkan oleh Newnes, 2006
ISBN 0750681128, 9780750681124
304 halaman

Baca? Klik DISINI!

Read Full Post »

Bela Liptak’s acclaimed “bible” of instrument engineering now enters its fourth edition with fully globalized coverage, an outstanding panel of international contributors, and major additional coverage that reflects the advances made over the last decade since publication of the third edition. Expanded coverage includes descriptions of overseas manufacturer’s products and concepts, model-based optimization in control theory, new major inventions and innovations in control valves, and a full chapter devoted to safety. The book also covers the transmitters, controllers, valves, regulators, actuators, dampers, and other drives that have been introduced since the previous edition.

Rincian lebih lanjut

Instrument Engineers’ Handbook: Process Control and Optimization
Oleh Bela G. Liptak
Diterbitkan oleh CRC Press, 2005
ISBN 0849310814, 9780849310812
2464 halaman

BACA? Klik Disini!

Read Full Post »

Most books on transmission and distribution electrical engineering are student texts that focus on theory, brief overviews, or specialised monographs. Colin Bayliss and Brian Hardy have produced a unique and comprehensive handbook aimed squarely at the engineers and planners involved in all aspects of getting electricity from the power plant to the user via the power grid. The unique scope of this book embraces power systems, substations, cabling, switchgear, power systems protection, overhead lines, project management, planning, regulations, and more… The third edition include a new chapter on power quality, a thoroughly updated section on earthing and bonding, coverage of the integration embedded generation and renewables in modern power systems, and has been fully updated in line with the latest IEC and European standards. The resulting book is an essential read, and a hard-working reference for all engineers, technicians, managers and planners involved in electricity utilities, and related areas such as generation, and industrial electricity usage. 1. A reference handbook written by engineers for engineers 2. Unrivalled in its scope, covering systems, substations, cabling, switchgear, power systems protection, overhead lines, project management, planning, regulations, and more… 3. The third edition includes expanded sections on power quality, a thoroughly updated section on earthing and bonding, and coverage of the integration embedded generation and renewables in modern power systems

Rincian lebih lanjut

Transmission And Distribution Electrical Engineering: Electrical Engineering
Oleh C. R. Bayliss, B. J. Hardy
Kontributor C. R. Bayliss, B. J. Hardy
Diterbitkan oleh Newnes, 2006
ISBN 0750666730, 9780750666732
1010 halaman

BACA ? Klik Disini!

————————————-

Read Full Post »

Older Posts »